Zijn heteluchtfriteuses gevaarlijk?

Niet alleen loopt het frituren aan de lucht nog steeds het risico acrylamiden te creëren, maar polycyclische aromatische koolwaterstoffen en heterocyclische aminen kunnen het gevolg zijn van alle koken op hoog vuur met vlees. Deze verbindingen hebben associaties met het risico op kanker, volgens het National Cancer Institute. De hoge temperaturen die worden gebruikt om vis in een heteluchtfriteuse te koken, worden geassocieerd met de vorming van cholesteroloxidatieproducten (COP's). COP's zijn op hun beurt in verband gebracht met hartaandoeningen en enkele andere chronische ziekten.

Extreme warmteniveaus zijn gevaarlijk - Zoals we al zeiden, gebruiken heteluchtfriteuses snelle heteluchtcirculatietechnologie om uw maaltijden te bereiden. Het is begrijpelijk om te verwachten dat het buitenlichaam tijdens gebruik wordt verwarmd. De extreme hitte die wordt gebruikt om de gerechten te bereiden, leidt nooit tot enig gevaar. Behalve dat het hoger is in vet en calorieën, kan frituurvoedsel potentieel gevaarlijke verbindingen creëren zoals acrylamide.

Frituurpannen zijn over het algemeen veilig om op te koken. Met hun kookmanden of pannen van voedingskwaliteit kunt u er zeker van zijn dat het voedsel niet wordt gekookt in iets dat als giftig wordt beschouwd. Veel heteluchtfriteuses hebben kookmanden met antiaanbaklaag. Dit materiaal, vaak bekend als teflon of antiaanbaklaag, is meestal gemaakt van een PFAS-chemische stof, PTFE.

Bij verhitting bij normale kooktemperaturen kan PTFE-gecoate kookgerei verschillende gassen, chemicaliën en dampen afgeven die milde tot ernstige toxiciteit vertonen. Hoewel veiligheidsmaatregelen zeker nog steeds nodig zijn bij het frituren aan de lucht, is de verminderde behoefte aan olie een voordeel. Gloednieuwe friteuse, gloednieuw huis, geen stormen of stroompieken, absoluut geen logische verklaring hiervoor anders dan defecte apparatuur. Daartoe kan een heteluchtfriteuse een efficiënt hulpmiddel zijn om in minder tijd gezonde en smakelijke gerechten te maken zonder uw gezondheid in gevaar te brengen.

Als je stappen hebt ondernomen om je blootstelling te verminderen, is een beetje niet zo ideaal heteluchtfriteuse hier en daar echt GEEN groot probleem, vooral als je ook elke dag je detoxorganen ondersteunt. Uit een onderzoek bleek eigenlijk dat luchtfrituren acrylamide met 90% verminderde in vergelijking met frituren (via Healthline). In fastfoodbedrijven, maar ook thuis, wordt olie in een friteuse vaak hergebruikt om de kosten te verlagen. Naast het helpen verminderen van uw cholesterolinname, zullen heteluchtfriteuses er ook minder snel voor zorgen dat uw voedsel acrylamideverbindingen in de voeding ontwikkelt.

Wat ze negeren is het feit dat een heteluchtfriteuse het knapperigheid toevoegt met aanzienlijk minder oliën dan wat wordt gebruikt met standaard frituurtechnieken. Sommige mensen geven de voorkeur aan het resultaat van frituren aan de lucht, omdat voedsel overal knapperig kan zijn (in tegenstelling tot bijvoorbeeld frituren in de pan). Maar toch betekent dit niet noodzakelijk dat het voedsel dat in een heteluchtfriteuse wordt gekookt altijd gezonder zal zijn. En zo kregen heteluchtfriteuses de reputatie het gezondere alternatief te zijn voor gefrituurd voedsel.

Wat dit op praktisch niveau betekent, is dat kookinstructies op de verpakking voor friteuses mogelijk niet toereikend zijn om voedselvergiftiging te voorkomen wanneer voedsel wordt bereid door middel van frituren aan de lucht. Bovendien hebben heteluchtfriteuses langer nodig om voedsel te koken en produceren ze een iets andere smaak en textuur in vergelijking met frituren. Heteluchtfriteuses, een keukengadget dat de afgelopen jaren gestaag tot de verbeelding spreekt van liefhebbers van gefrituurd voedsel, beloven heerlijk knapperig eten, snel, en met de helft van de calorieën en het vet van voedsel dat op traditionele wijze wordt gebakken. Over het algemeen zijn heteluchtfriteuses een gezonder alternatief voor frituren met frituren, maar voedsel gekookt in een heteluchtfriteuse wordt nog steeds geclassificeerd als gefrituurd voedsel.