Waarom exploderen heteluchtfriteuses?

Wanneer het apparaat bovenop een fornuis wordt geplaatst, kan restwarmte van de kookplaat de heteluchtfriteuse doen smelten en ervoor zorgen dat deze verbrandt. Over het algemeen exploderen heteluchtfriteuses niet tenzij een overmatige hoeveelheid olie werd gebruikt en de voedselmand buiten capaciteit werd gevuld. Maar het bundelen van water op de bodem van de friteuse kan leiden tot oververhitting, waardoor het mogelijk defect kan raken. Maar 10 brandweerman, een ontplofte gadget en een enkelvoud hasjbruin later, het lijkt erop dat niemand gewond is geraakt door het ongeluk.

In een opmerking bevestigde Trbovich dat ze per ongeluk de kookplaat aanzette met de heteluchtfriteuse erop, wat blijkbaar de explosie veroorzaakte. Er is altijd de mogelijkheid van een explosie met elektrische apparaten. Als u ze volgens de instructies van de fabrikant gebruikt, zou u geen problemen moeten hebben. Er is echter altijd de mogelijkheid van een elektrische storing, oververhitting of onjuist onderhoud, wat kan leiden tot brand of explosie.

Volgens richtlijnen van de MSU Residence Education and Housing Services, zijn heteluchtfriteuses niet toegestaan in studentenslaapzalen, samen met een lijst met andere keukenapparatuur, waaronder binnengrills, Panini-persen, snelkookpannen, broodroosterovens en kookplaten. In bepaalde situaties zijn er meldingen geweest dat de heteluchtfriteuse van een consument automatisch op zichzelf was ingeschakeld zonder tussenkomst van een mens. Hoewel het oké is om niet de hele kooktijd naast de heteluchtfriteuse te staan, moet u het huis niet verlaten of voor langere tijd uit de keuken stappen. Voedingsmiddelen die van nature grote hoeveelheden vet bevatten, zullen dit residu uiteindelijk sneller opbouwen in uw heteluchtfriteuse.

Hoewel het onwaarschijnlijk is dat een heteluchtfriteuse zo'n aanzienlijk gevaar oplevert, is het altijd een goed idee om op de hoogte te zijn van hoe om te gaan met brandgevaar en het aantal noodoproepen. Online handleidingen voor generieke Coscto-heteluchtfriteuses, evenals andere die in verschillende retailers worden verkocht, waarschuwen consumenten om te voorkomen dat heteluchtfriteuses op potentieel brandbare oppervlakken worden geplaatst. Zelfs als het onwaarschijnlijk lijkt dat een heteluchtfriteuse in brand vliegt wanneer deze wordt uitgeschakeld, is het toch een goed idee om hem los te koppelen wanneer deze niet in gebruik is. Bij normaal gebruik zal een heteluchtfriteuse echter niet genoeg rook afstoten om een rookmelder af te zetten of een raam te openen.

Zelfs als u met een heteluchtfriteuse heerlijke en gezonde maaltijden kunt bereiden, kunt u grote problemen ondervinden als u deze niet correct gebruikt. Het is een enge situatie, vooral als je het huis verliet direct na het koken uit je heteluchtfriteuse en klaar bent met eten. Deze stof uit de talloze hoeveelheden voedsel waarmee hij het heeft gekookt, begon zich op te bouwen binnen het plafond van de heteluchtfriteuse. Let altijd op elke vorm van verkleuring in het stopcontact en schakelaars waar u uw heteluchtfriteuse van stroom voorziet.

Nu kan worden uitgelegd dat de fabrikant die de heteluchtfriteuse heeft ontworpen geen rekening heeft gehouden met deze vetopbouw. Anderen maakten van de gelegenheid gebruik om Trbovich te tuchtigen over haar fout, maar er waren ook een paar dappere mensen die toegaven hun heteluchtfriteuses in dezelfde positie te plaatsen.