Hoe heteluchtfriteuse kip?

Besprenkel de kip met olijfolie en breng op smaak naar wens. Om nog maar te zwijgen, ik denk dat het verreweg de meest consistente kookmethode is - je krijgt ultra sappige, malse kip die alle kruiden of marinade absorbeert die je erop doet als je kip kookt in de heteluchtfriteuse. Verwarm hiervoor de heteluchtfriteuse voor op 190°C en haal de kip uit de koelkast zodat hij op kamertemperatuur kan komen. Gebruik dit recept voor kipfilet met heteluchtfriteuse in allerlei favorieten voor maaltijdbereiding, zoals kipburrito-kommen of kipsalade.

Ongeacht de temperatuur waarop je kipfilets kookt in de heteluchtfriteuse, de kipfilets zijn klaar met koken als ze een interne temperatuur van 165° F. De korst is knapperig en smakelijk, en zolang je het niet vergeet in je heteluchtfriteuse, zal het nog steeds sappig zijn. Een van de beste dingen van dit recept voor kipfilet in de heteluchtfriteuse is dat het zo eenvoudig is en bestaat uit volledig schone ingrediënten en nietjes in de voorraadkast. En daarom is het maken van luchtfriteuse met kipfilet - zo noem ik het toch graag - mijn favoriete manier geworden om kip te koken.

Nu, terwijl de heteluchtfriteuse aan het opwarmen is, wil je twee kipfilets toevoegen aan een grote plastic zak, ze op een snijplank leggen en een vleesvermalser gebruiken om de kipfilets te beuken tot ze ongeveer ¼ inch dik zijn. Zolang je het niet te gaar maakt, kun je extra sappige kipfilets maken in de heteluchtfriteuse zonder te pekelen. Dat zorgt voor een mooie laag paneermeel op de kip, maar het is niet zozeer bloem dat het een probleem zal zijn in de heteluchtfriteuse. Zoals met veel dingen in de keuken, draait het allemaal om afwegingen, maar ik denk dat je dom zou zijn om dit niet te proberen als je toegang hebt tot een heteluchtfriteuse.

Wat het koken van kipfilets in de heteluchtfriteuse betreft, is het net zo eenvoudig als het volgen van 2 eenvoudige stappen: de kip bereiden en koken. Er zijn enkele recepten waarvan ik denk dat ze zich niet goed aanpassen aan de heteluchtfriteuse, maar gebakken kip werkt heel goed. Ook bij het frituren van voedsel aan de lucht heeft het wat ruimte nodig om geroosterde resultaten te garanderen waar we allemaal naar hunkeren vanuit de heteluchtfriteuse. Als je je kip dubbel in bloem dompelt voor de coating, wordt het moeilijk om al dat meel in een heteluchtfriteuse te hydrateren, en je zult vrijwel zeker meelachtige plekken krijgen die niet echt hebben gekookt.