Welke heteluchtfriteuse is de beste?

We noemden de Cuisinart Convection Toaster Oven airfryer onze beste algemene keuze vanwege het compacte maar toch ruime formaat, uitstekende kookprestaties en stille werking. In onze producttests had dit model de hoogste beoordeling onder de broodroosterovens met heteluchtfriteuse. De Cuisinart AirFryer Toaster Oven heeft alles wat er te wensen is in een heteluchtfriteuse broodroosteroven. Deze 1800-watt machine heeft meerdere functies, is antiaanbaklaag, heeft voldoende ruimte om een kip van 4 pond te bakken en wordt geleverd met een ovenrek, bakvorm en heteluchtfriteuse.

Enkele van de alternatieve functies zijn bakken en braden, evenals convectiebakken en convectiebroil. Kort gezegd hebben de combo's van de broodrooster en de heteluchtfriteuse hier allemaal unieke kenmerken waardoor ze zich van elkaar onderscheiden. Maar als je me vraagt welk item het beste in het algemeen is, is de Cuisinart TOA-60 mijn prioriteitskeuze. De Dash Compact is een goede heteluchtfriteuse voor mensen die alleen voor zichzelf koken, of iemand die nieuw is in het frituren aan de lucht en het wil uitproberen.

Heteluchtfriteusovens werken door ventilatoren te gebruiken om hete lucht (meestal van een warmtelamp in het apparaat) snel door een klein gebied te laten circuleren, voedsel te koken en knapperig te laten worden. Daarom moet u ze regelmatig schoonmaken om de hygiëne en veiligheid van uw vaat te garanderen en om de houdbaarheid van de heteluchtfriteuse te verlengen. Die twee voedingsmiddelen kunnen gemakkelijk worden gekookt in andere broodroosterovens met heteluchtfriteuse zonder iets speciaal voor hen te selecteren. We hadden moeite om te voorkomen dat frietjes uit de ondiepe mand van de Black+Decker Crisp 'N Bake Air Fry Toaster Oven morsten terwijl we ze gooiden, en de frietjes kwamen overwegend onvoldoende gaar uit met verbrande tips.

In tegenstelling tot de meeste heteluchtfriteuses, vereist de 7-liter Gourmia Digital Air Fryer GAF798 voorverwarming (waarschijnlijk vanwege het grote formaat). We houden van de KitchenAid Digital Countertop Oven met Air Fry vanwege zijn krachtige convectiekoken. Mijn collega, Laura Flynn Endres van Get Fit Done, zegt dat de Nuwave Bravo zijn aanrechtruimte in haar keuken heeft verdiend vanwege alle verschillende functies die hij biedt naast luchtfrituren. De GE Digital Air Fry 8-in-1 broodroosteroven wedijvert met de beste heteluchtfriteuses bij het maken van gebruinde en knapperige frietjes en kipnuggets.

Sommige heteluchtfriteuses liepen zo heet en hadden zulke krachtige (en niet verstelbare) ventilatoren dat groenten aan de buitenkant verbrand en nog steeds rauw in het midden uitkwamen. Ondanks zijn zeer redelijke prijs is de Hamilton Beach Digital Sure-Crisp Air Fry Toaster Oven een goed uitziend apparaat met digitale bedieningselementen en een LCD-scherm. De meeste heteluchtfriteuse ovens zijn door convectie aangedreven broodroosterovens, wat betekent dat ventilatoren de warmte gelijkmatig door de kookkamer laten circuleren. Deze Kalorik heteluchtfriteuse heeft een extra grote capaciteit, geschikt voor maximaal drie rekken of een grote kip met zijkanten.

Deze broodroosteroven met grote capaciteit kookt tot vier porties voedsel en is voorzien van een dubbellaagse glazen deur om te voorkomen dat de warmte ontsnapt.