Welke heteluchtfriteuses werden teruggeroepen?

Deze terugroepactie van de heteluchtfriteuse omvat 65.000 Insignia Digital Air Friteuses, Insignia Analog Air Friteuses en Insignia Digital Air Friteuse Ovens die in de VS worden verkocht, S. In de VS. Meer dan 700.000 heteluchtfriteuses in de VS. En Canada wordt teruggeroepen nadat verschillende mensen meldden dat de apparaten in brand vlogen of smolten, waardoor ten minste één kind gewond raakte.

De terugroepactie omvat 772.000 Insignia-heteluchtfriteuses en heteluchtfriteusovens verkocht bij Best Buy, de VS, S. Consumer Product Safety Commission (CPSC) heeft donderdag aangekondigd. De elektronicawinkel ontving meer dan 100 rapporten van Noord-Amerikaanse klanten waarin stond dat hun heteluchtfriteuse of heteluchtfriteuse ovens in brand waren gevlogen, verbrand of gesmolten. De apparaten resulteerden in zeven gevallen van kleine materiële schade en twee verwondingen, waaronder een blessure aan het been van een kind, meldde CPSC.

De commissie heeft geen specifieke details verstrekt over de omvang van de schade. De merknaam Insignia bevindt zich aan de boven- of voorkant van elke eenheid en aan de onderkant is een beoordelingslabel te vinden met het merk en modelnummer, voegde de commissie eraan toe. De laatste terugroepactie markeert niet de eerste keer dat een heteluchtfriteuse in vlammen opgaat. In november, een vrouw plaatste een virale video van haar verbrande kookplaat nadat een heteluchtfriteuse gekocht van Costco explodeerde terwijl ze probeerde een hasjbruin te maken.

Maanden eerder waarschuwde een 4-jarig meisje haar ouders toen ze merkte dat de heteluchtfriteuse van haar familie in brand was gevlogen nadat haar vader kipnuggets en frietjes had gemaakt. De vader van het kind reageerde door de heteluchtfriteuse met zijn blote handen te grijpen en in hun zwembad te gooien, meldde Newsweek eerder. De kachel van de familie werd echter volledig verwoest door de brand. Omdat heteluchtfriteuses in staat zijn om elk oppervlak waarop ze zitten te verwarmen, wordt geadviseerd om de apparaten nooit op of in de buurt van een hete gas- of elektrische brander of in een verwarmde oven te plaatsen, volgens de handleidingen voor productveiligheid.

Newsweek nam contact op met Best Buy voor meer commentaar. Heteluchtfriteuses zijn al jaren trending en niet alleen omdat ze gemakkelijk heerlijke en gezonde maaltijden kunnen bereiden. Van TikTok's virale video over gebakken Oreos tot alle unieke recepten die je in de heteluchtfriteuse kunt maken, dit kleine apparaat heeft een grote klap. Als je er nog geen hebt gekocht, heb je veel opties, en als je toevallig al een heteluchtfriteuse bezit, is er zojuist een teruggeroepen waarvan je op de hoogte moet zijn.

Consumer Product Safety Commission (CPSC), NBC News meldt dat meer dan 770.000 heteluchtfriteuses zijn teruggeroepen door Best Buy in de VS, S. Best Buy merkt op dat ze tot nu toe 68 consumentenrapporten in de VS hebben ontvangen. En 36 in Canada waarin staat dat de Insignia-heteluchtfriteuse in brand is gevlogen, gesmolten of op de een of andere manier is verbrand (per USA Today). Bovendien stelt het CPSC dat zeven van deze klachten lichte materiële schade en twee meldingen van verwondingen omvatten, waaronder een blessure aan het been van een kind.

Als je een Insignia-heteluchtfriteuse hebt, lees dan verder voor de terugroepingsdetails. De modelnummers voor de heteluchtfriteuses in Canada zijn NS-AF32MBK9-C, NS-AF50DBK0-C, NS-AF50MBK9-C, NS-AF53MSS0-C en NS-AF55DBK9-C en de heteluchtfriteusoven is NS-AFO6DSS1-C. Vooruitgaan met uw nieuwere en veiligere apparaat, hier zijn 19 voedingsmiddelen om nooit in uw heteluchtfriteuse te koken. Best Buy herinnerde zich donderdag ongeveer 770.000 Insignia-heteluchtfriteuses in de VS, S.

En Canada vanwege risico's op oververhitting die brand- en brandgevaar kunnen opleveren, volgens de VS. De detailhandelaar heeft 68 rapporten ontvangen van U.S. Consumenten en 36 rapporten van Canadese consumenten over hun producten die in brand vliegen, verbranden of smelten. Onder de rapporten waren er zeven kleine materiële schade en twee betrokken verwondingen - waaronder een blessure aan het been van een kind.

Consumenten kunnen het modelnummer aan de onderkant van elke eenheid controleren. De merknaam INSIGNIA staat op de boven- of voorkant van elke unit. De heteluchtfriteuses en heteluchtfriteuse-ovens hebben een kookkamercapaciteit variërend van ongeveer 3,4 tot 10 liter, en plastic of kunststof en roestvrijstalen behuizingen in zwarte en roestvrijstalen afwerkingen. Best Buy heeft zojuist 772.000 Insignia-heteluchtfriteuses teruggeroepen na het ontvangen van meer dan 100 meldingen van consumenten dat de heteluchtfriteuse of heteluchtfriteuse oven in brand vloog, verbrandde of smolt, meldde de U.

Best Buy heeft meer dan 635.000 heteluchtfriteuses en heteluchtfriteusovens teruggeroepen vanwege brand- en brandgevaar veroorzaakt door mogelijke oververhitting. Consumenten en 36 rapporten van Canadese consumenten van de heteluchtfriteuse of heteluchtfriteuse ovens die in brand vliegen, verbranden of smelten. De consument mag de teruggeroepen heteluchtfriteuses en heteluchtfriteuse-ovens niet terugsturen naar een Best Buy-winkel voor terugbetaling. Op donderdag 21 april kondigde de Consumer Product Safety Commission (CPCS) de terugroepactie aan van heteluchtfriteuses en ovens van Insignia vanwege de bezorgdheid dat de eenheden brandgevaar vormen.

Recall omvat Insignia heteluchtfriteuses met de modelnummers NS-AF32DBK9, NS-AF32MBK9, NS-AF50MBK9, NS-AF53DSS0, NS-AF53MSS0 en NS-AF55DBK9.Als u een van deze hebt, ga dan naar de terugroeppagina van de Insignia heteluchtfriteuse waar u door de terugroepingsstappen wordt geleid, waaronder het worden terugbetaald een elektronische cadeaubon voor meer dan wat je oorspronkelijk voor de heteluchtfriteuse hebt betaald. Consumenten worden aangemoedigd om te stoppen met het gebruik van de teruggeroepen heteluchtfriteuses en heteluchtfriteusovens, en Best Buy biedt terugbetalingen aan winkelkrediet die in de winkel of online kunnen worden gebruikt. .