Zijn heteluchtfriteuses energiezuinig?

Met behulp van de elektriciteitsprijzen van New York zeggen we gerust dat een standaard heteluchtfriteuse van 4 liter ongeveer 25 cent per uur kost om te draaien. Dat is 50% energiezuiniger dan de gemiddelde elektrische oven op ware grootte en ongeveer 35% efficiënter dan de gemiddelde gasoven (berekend met de gemiddelde energiekosten van de staat New York). Wat betekent dit allemaal eigenlijk? Heteluchtfriteuses vereisen constant energieverbruik, terwijl ovens dat niet doen en daarom zijn heteluchtfriteuses eigenlijk niet efficiënter als u ze gedurende lange tijd gaat gebruiken. Verbruiken heteluchtfriteuses veel elektriciteit? Het snelle antwoord is nee.

Vergeleken met een oven of kokende olie op een fornuis, zijn heteluchtfriteuses echte krachtmisers. Energie-efficiëntie is een van de belangrijkste voordelen van heteluchtfriteuses. Heteluchtfriteuses zijn niet noodzakelijk energiebesparende apparaten. Het kan afhangen van hoe je ze gebruikt en waarmee je ze vergelijkt.

Onderzoekers van de Taiwan Society of Indoor Environmental Air Quality stellen dat heteluchtfriteuses een risico op luchtverontreiniging binnenshuis vormen als ze zonder de juiste ventilatie worden gebruikt. Dat is misschien waar, maar aan de andere kant, je moet ze omdraaien en veel meer voor ze zorgen dan je zou moeten doen met de heteluchtfriteuse. Het voordeel van het gebruik van een heteluchtfriteuse is echter dat een heteluchtfriteuse hete superverwarmde circulatielucht rondom het voedsel op een uiterst efficiënte manier heeft gestookt. Een droger verbruikt 2790 watt per uur, een airconditioner verbruikt ongeveer 3500 per uur, een koelkast verbruikt 255 watt per uur, enzovoort.

Heteluchtfriteuses werken gemiddeld op ongeveer 1500 watt in tegenstelling tot de geschatte 2,3 kWh die wordt gebruikt om uw gemiddelde oven in huis te laten werken. Frituurpannen kunnen energiezuiniger zijn dan heteluchtfriteuses voor dagelijks gebruik, maar het hangt af van het voedsel dat u kookt. Heteluchtfriteuses zijn ook kleiner in vergelijking met traditionele ovens, dus er is in de eerste plaats niet zo'n groot gebied om warm te blijven en op te warmen. Een heteluchtoven circuleert lucht rond voedsel zoals een heteluchtfriteuse, maar zijn over het algemeen groter en nemen meer ruimte op het aanrecht in beslag.

Omwille van het perspectief vergelijken we het energieverbruik van de heteluchtfriteuse met andere apparaten. Na een paar uur online, onderzoek naar het wattage van heteluchtfriteuses, lijkt het erop dat de meeste heteluchtfriteuses op 1400 ~ watt werken. En omdat het snel kookt, zet het de warmte urenlang niet in je keuken, waardoor je binnenluchttemperatuur stijgt en je HVAC extra hard werkt. Recreatievoertuigen en heteluchtfriteuses gaan hand in hand, de heteluchtfriteuse is klein genoeg om op elk aanrecht te passen, gemakkelijk op te bergen en snel schoon te maken.

Voor een krachtige heteluchtfriteuse met ongeveer 1.700 watt, kunt u verwachten dat deze ongeveer 15 ampère vermogen verbruikt wanneer deze wordt gebruikt. Elke kilowatt is ongeveer 1.000 watt, dus vergeleken met een conventionele oven verbruikt een heteluchtfriteuse ongeveer de helft zoveel energie. Grotere heteluchtfriteuses hebben in eerste instantie meer energie nodig om op te warmen en meer energie om dat niveau van warmte na verloop van tijd te behouden om het voedsel te bereiden. Om te bepalen hoeveel energie uw heteluchtfriteuse verbruikt en hoeveel deze kost, moet u bepalen hoeveel kilowatt per uur hij verbruikt.