Hoe heteluchtfriteuses?

Een heteluchtfriteuse is een kleine heteluchtoven op het aanrecht die is ontworpen om frituren te simuleren zonder het voedsel in olie onder te dompelen. Een ventilator circuleert hete lucht met hoge snelheid en produceert een scherpe laag via bruiningsreacties zoals de Maillard-reactie. Sommige productrecensenten vinden dat gewone convectieovens of convectiebroodroosterovens betere resultaten opleveren, of zeggen dat luchtfrituren in wezen hetzelfde is als convectiebakken. Kortom, een heteluchtfriteuse is een aanrechtapparaat dat werkt als een mini-convectieoven.

In plaats van een ton olie of vet te gebruiken, maakt het gebruik van wind van een interne ventilator en warmte om je kippenvleugels grondig te koken en je frietjes gemakkelijk knapperig te maken. Beide kookelementen, de ventilator en de warmte, bevinden zich boven alles wat de friteuse kookt en terwijl het eten in een mand met sleuven zit. Die oververhitte lucht komt rond elke kant van je biefstuk of asperges om hem helemaal door te koken, en snel, als bij toverslag. Je heteluchtfriteuse is als een geweldige heteluchtoven.

Het is klein, maar toch machtig, en je kunt erin braden, braden of bakken. Je kunt er niet in frituren. De heteluchtfriteuse functioneert als een heteluchtoven. Je stelt de temperatuur in en legt het eten in de kooklade.

Het verwarmingselement creëert warme lucht, die vervolgens door de ventilator snel rond de voedsellade circuleert. Terwijl het voedsel in de mand of het rooster wordt opgetild, raakt de hete, circulerende lucht alle kanten van het voedsel. Je moet op zijn beurt knapperig, bruin voedsel krijgen met heel weinig of geen olie. Mijn kleinere heteluchtfriteuse had alleen de capaciteit voor een kleine kip van drie pond, maar dat was meer dan genoeg om mijn gezin te voeden.

Voedsel komt knapperig en sappig uit in beide apparaten, maar smaakt niet hetzelfde, meestal omdat gefrituurd voedsel is bedekt met beslag dat anders kookt in een heteluchtfriteuse dan in een friteuse. En aangezien ik de oven niet hoefde voor te verwarmen en de kip eigenlijk uitkwam als het platonische ideaal van rotisserie-kip met knapperige schil en zacht vlees, beschouw ik hele kippen als een grote overwinning voor de heteluchtfriteuse. Zolang de temperatuur van de lucht meer dan ongeveer 320 F bereikt, zal gepaneerd voedsel zoals bevroren kiptenders of ongepaneerde zetmeelrijke items zoals frites of aardappelkoekjes in feite bruin worden. Maar om echt een idee te krijgen van wat het wel en niet kan doen, raadpleegde ik een paar kookboeken met heteluchtfriteur-specifieke recepten zoals Air Fry Every Day en Skinnytaste One and Done voor andere opties buiten het vriesgangpad.

Het boek heeft een recept voor donutgaten van appelcider dat zo goed is en voor mij was het het enige recept dat mijn mening over de heteluchtfriteuse het meest veranderde. Een heteluchtfriteuse lijkt op een oven in de zin dat hij bakt en braadt, maar het verschil is dat de verwarmingselementen zich alleen bovenop bevinden en vergezeld gaan van een grote, krachtige ventilator, wat resulteert in voedsel dat in een mum van tijd super knapperig is en, met name, met minder olie dan gefrituurde tegenhangers. Het is belangrijk om uw heteluchtfriteuse na elk gebruik schoon te maken, omdat een opeenhoping van olie het apparaat kan doen roken. Of, als je aan het frituren bent op lagere temperaturen, kan het restjes goed en snel opwarmen, omdat de hete lucht het voedsel overspoelt.

Een heteluchtfriteuse is een keukenapparaat op het aanrecht dat convectie gebruikt om hete lucht (en in sommige gevallen olie) rond voedsel te laten circuleren om het te koken. Plantaardige olie of koolzaadolie wordt meestal aanbevolen vanwege het hogere rookpunt, wat betekent dat het bestand is tegen de hoge hitte in een heteluchtfriteuse. Heteluchtfriteuses waren een hit voor drukke ouders (of wie dan ook) of voor die nachten waarop je het fornuis of de oven niet wilt aanzetten. Heteluchtfriteuses gebruiken convectiewarmte hete lucht die snel door een ventilator wordt gecirculeerd om snel en met zeer weinig olie knapperig voedsel te verkrijgen.