Hoeveel kost het om een heteluchtfriteuse te gebruiken?

Luchtfriteuses gebruiken gemiddeld tussen de 1.400 en 1.700 watt elektriciteit, wat wordt omgezet in tussen 1,4 kWh en 1,7 kWh per gebruiksuur. De gemiddelde kosten voor het plezier van een heteluchtfriteuse zijn afhankelijk van de energieprijzen en hoe lang u uw heteluchtfriteuse binnen een maand gebruikt. Met behulp van de elektriciteitsprijzen van New York zeggen we gerust dat een standaard heteluchtfriteuse van 4 liter ongeveer 25 cent per uur kost om te draaien. Dat is 50% energiezuiniger dan de gemiddelde elektrische oven op ware grootte en ongeveer 35% efficiënter dan de gemiddelde gasoven (berekend met de gemiddelde energiekosten van de staat New York).

Het hangt af van de heteluchtfriteuse die u gebruikt en hoe groot deze is en hoe veeleisend deze is in termen van stroomverbruik. Heteluchtfriteusovens zijn kleiner en energiezuiniger dan ovens op ware grootte, en het toevoegen van een oven aan uw keuken kan u geld besparen als u deze regelmatig gebruikt en de grote kerel omzeilt. Een droger verbruikt 2790 watt per uur, een airconditioner verbruikt ongeveer 3500 per uur, een koelkast verbruikt 255 watt per uur, enzovoort. Ze verbruiken energie efficiënt en in vergelijking met een oven verkorten ze de kooktijden met wel 25%, wat het natuurlijk mogelijk maakt dat een heteluchtfriteuse tijdens het koken korter kan werken.

Een deel hiervan is simpelweg omdat deze merken weten dat ze wat meer in rekening kunnen brengen vanwege merkherkenning, maar het grootste deel van de prijs van een heteluchtfriteuse komt neer op functies, kwaliteit en prestaties. Bovendien is de kooktijd in een heteluchtfriteuse meestal korter omdat het gebied kleiner is, waardoor het sneller opwarmt. Uiteindelijk kost het runnen van de gemiddelde elektrische oven twee keer zoveel als de kosten voor het gebruik van de gemiddelde heteluchtfriteuse van 5,8 liter. Na een paar uur online, onderzoek naar het wattage van heteluchtfriteuses, lijkt het erop dat de meeste heteluchtfriteuses op 1400 ~ watt werken.

Maar zoals ik al eerder zei, lager gaan dan 1400, misschien zo laag als 1200, is niet per se een slechte zaak, maar hoe lager je gaat, hoe minder vermogen de heteluchtfriteuse heeft, en als gevolg daarvan zullen de kooktijden langer zijn. Haar experiment omvatte het bakken van hetzelfde gerecht in de heteluchtfriteuse en de oven op dezelfde temperatuur, terwijl ze haar energieverbruik volgde op een slimme meter. Heteluchtfriteuses die ook dienst doen als broodroosterovens of die app-integratie en slimme technologie hebben, kosten bijvoorbeeld meer dan basiseenheden, maar veel mensen vinden deze functies de extra kosten zeker waard. De energie-efficiëntie van een heteluchtfriteuse ligt mogelijk niet in het wattage, maar in de kortere kooktijden.