Waar komt de heteluchtfriteuse vandaan?

Een heteluchtfriteuse is een kleine heteluchtoven op het aanrecht die is ontworpen om frituren te simuleren zonder het voedsel in olie onder te dompelen. Een ventilator circuleert hete lucht met hoge snelheid en produceert een scherpe laag via bruiningsreacties zoals de Maillard-reactie. Sommige productrecensenten vinden dat gewone convectieovens of convectiebroodroosterovens betere resultaten opleveren, of zeggen dat luchtfrituren in wezen hetzelfde is als convectiebakken. Het bovenste gedeelte van een heteluchtfriteuse bevat een verwarmingsmechanisme en een ventilator.

Je plaatst het eten in een mand in friteurstijl en wanneer je het aanzet, stroomt er hete lucht naar beneden en rond het eten. Deze snelle circulatie maakt het eten knapperig, net als frituren, maar zonder de olie. Kun je een heteluchtfriteuse krijgen die niet in China is gemaakt? Het is moeilijk. De overgrote meerderheid van de luchtfriteuses wordt vervaardigd in China.

Dit komt voornamelijk door de relatieve recentheid van de populariteit van heteluchtfriteuses; in tegenstelling tot andere apparaten die al langer bestaan, werden heteluchtfriteuses nooit eerder op grote schaal vervaardigd in de Verenigde Staten of andere landen, en dus is er geen erfenis wat betreft fabrieken of arbeid. De meeste Amerikaanse en Europese bedrijven sprongen net op de goedkope arbeidskrachten van China sinds de geschiedenis van heteluchtfriteuses begon. Gezien de grootte van de heteluchtfriteuse neemt hij ongeveer evenveel ruimte in beslag als een broodroosteroven, zo niet meer en zijn relatief beperkte capaciteit, is het moeilijk te suggereren dat elke keuken een heteluchtfriteuse nodig heeft. Hoewel sommigen misschien het gevoel hebben dat de heteluchtfriteuse een grote innovatie is, is hij ironisch genoeg helemaal niet echt innovatief.

Je kunt ook proberen deze luchtfriteuse pepermunt lavakaarten te maken voor de wintervakantie of deze luchtfriteuse mini Nutella donutgaten voor een heerlijke traktatie op elk moment van het jaar. Hoewel heteluchtfriteuses pas in de afgelopen 10 of 15 jaar populair zijn geworden, heeft luchtfrituurtechnologie een lange geschiedenis die ongeveer 70 jaar teruggaat. Ze zijn doorgaans compacter dan traditionele convectieovens en de plaatsing van de ventilator die de hete lucht blaast, bevindt zich meestal bovenop de oven vs. De kans is groot dat je in de afgelopen 10 jaar lovende berichten van je vrienden hebt gehoord over een nieuwe uitvinding genaamd een"heteluchtfriteuse”.

De kookkamer van de heteluchtfriteuse straalt warmte uit van een verwarmingselement in de buurt van het voedsel en een ventilator circuleert hete lucht. Van de letterlijk honderden heteluchtfriteuses was er maar één die ik kon vinden die niet in China was gemaakt. Maxson Corporation, Maxson bracht tijdens de Tweede Wereldoorlog een aantal verschillende uitvindingen uit, waaronder een robotnavigator voor luchtpiloten en een vermenigvuldigingsmachine die dateert van vóór de moderne rekenmachine. Heteluchtovens en heteluchtfriteuses zijn vergelijkbaar in de manier waarop ze voedsel koken, maar heteluchtfriteuses zijn over het algemeen kleiner en geven minder warmte af.

De originele Philips-heteluchtfriteuse gebruikte stralingswarmte van een verwarmingselement net boven het voedsel en convectiewarmte van een sterke luchtstroom die naar boven stroomt door de open bodem van de voedselkamer, waardoor warmte van alle kanten werd afgegeven, waarbij een klein volume hete lucht van het verwarmingsoppervlak moest stromen. en over het voedsel, zonder stationaire lucht die circuleert zoals in een heteluchtoven.