Zijn heteluchtfriteuses goed?

Volgens de meeste maatregelen is frituren aan de lucht gezonder dan frituren in olie. Het vermindert calorieën met 70% tot 80% en bevat veel minder vet. Een heteluchtfriteuse is gemakkelijk te gebruiken, kookt en verwarmt snel en kan knapperig voedsel nabootsen zonder een friteuse te gebruiken. Bovendien zijn ze gemakkelijker schoon te maken dan friteuses en veiliger in gebruik.

Uit een onderzoek dat frituren met frituren in de lucht vergeleek, bleek dat de twee methoden leidden tot voedingsmiddelen met een vergelijkbaar kleur- en vochtgehalte, maar verschillende texturen en sensorische eigenschappen. In tegenstelling tot magnetrons die anders kunnen worden gevormd maar toch dezelfde basisfuncties behouden over verschillende modellen, verschillen Air Friteuses enigszins van model tot model. In één onderzoek verhoogde het bakken van vis aan de lucht de hoeveelheid van een stof die cholesteroloxidatieproducten (COP's) wordt genoemd. Ze is ook thuis een fervent heteluchtfriteuse, waar ze er ongeveer zes heeft om uit te kiezen dankzij thuiswerken tijdens de pandemie.

Het heeft zes instellingen die vooraf zijn ingesteld met aanbevolen (maar instelbare) kooktemperaturen en -tijden, waaronder Air Fry, Bake, Roast, Reheat, Broil en Dehydrate. Voedingsrijke voedingsmiddelen zoals fruit, groenten, volle granen, vette vis en mager vlees zijn over het algemeen net zo voedzaam in de heteluchtfriteuse als de oven. Je krijgt nog steeds een crunch met frituren aan de lucht, maar het creëert niet het exacte uiterlijk of mondgevoel als frituren met olie. Sinds de lancering van de broodrooster oven heteluchtfriteuse introduceerde Cuisinart ook een kleinere, niet-digitale versie met dezelfde kenmerken en kwaliteitsprestaties, evenals een model van hetzelfde formaat met een grillpan die we graag willen testen.

Dan is er de grotere heteluchtfriteuse met heteluchtoven, die eruitziet als een broodroosteroven met een deur die meestal opengaat maar luchtfrituurmogelijkheden heeft. Het stond ook toe om vettig voedsel te koken, zoals worstjes, die doorgaans niet worden aanbevolen in een heteluchtfriteuse omdat ze roken kunnen veroorzaken. Gefrituurd voedsel bevat zowel veel vet als calorieën, dus het ruilen van deze voedingsmiddelen voor voedingsmiddelen die in een heteluchtfriteuse zijn gekookt, kan de calorie-inname helpen verlagen, maar dit hangt wel af van hoe vaak frituren, als kookmethode, in het dieet wordt gebruikt. Heteluchtfriteuses worden veel sneller warm dan een standaardoven, waardoor ze een geweldige optie zijn als je weinig tijd hebt of gewoon niet wilt wachten.

Fabrikanten ontwierpen heteluchtfriteuses om een gezondere manier te creëren om gefrituurd voedsel te bereiden, niet ter vervanging van traditionele, gezonde methoden voor het bereiden van voedsel, zoals braden en grillen.