Waarom zijn heteluchtfriteuses slecht?

Niet alleen loopt het frituren aan de lucht nog steeds het risico acrylamiden te creëren, maar polycyclische aromatische koolwaterstoffen en heterocyclische amines kunnen het gevolg zijn van alle koken op hoog vuur met vlees. Deze verbindingen hebben associaties met het risico op kanker, volgens het National Cancer Institute. Behalve dat het meer vet en calorieën bevat, kan frituurvoedsel potentieel gevaarlijke verbindingen creëren zoals acrylamide. Richards voegt eraan toe dat wat 'op het voedsel wordt geplaatst nadat het is bereid, nog steeds het vet, suiker en schadelijke voedingsstoffen van het voedsel kan verhogen.

Het is een mythe dat luchtfriteuses alle voedingsmiddelen gezond maken. Net als bij koken met een normale pan, kan een heteluchtfriteuse rook en nare geurtjes produceren wanneer iets verbrandt of te gaar wordt. De eerste keer dat je heteluchtfriteuse begint te roken, kan het een beetje stressvol zijn. Dat komt omdat het een beetje lijkt alsof je heteluchtfriteuse van binnenuit in brand staat.

Maar wees niet bang, het is volkomen normaal dat een heteluchtfriteuse begint te roken. Gelukkig gebeurt dit niet veel, het komt alleen voor bij bepaalde soorten voedsel. Groenen in een heteluchtfriteuse moeten zorgvuldig worden geselecteerd. Vegetarische Mamma raadt aan om delicate, bladgroenten of ander voedsel te vermijden zonder dat ze wat gewicht hebben.

De geforceerde warmte van de heteluchtfriteuse duwt lucht snel rond, dus al het voedsel dat door die lucht kan worden opgepikt, kan het verwarmingselement raken. Dankzij heteluchtfriteuses die uw voedsel op hoge temperaturen bereiden, is het uiterst eenvoudig om voedsel te verbranden dat niet gelijkmatig kookt of blijft zitten. Het National Cancer Institute meldt dat verbrand of gerookt voedsel kankerverwekkend kan zijn. Hoewel frituren aan de lucht handig kan zijn, wilt u waarschijnlijk niet graven in groenten die niet alleen slecht smaken, maar ook slechte gezondheidsresultaten kunnen opleveren.

Een ander voordeel van heteluchtfriteuses is dat ze calorieën verminderen, omdat ze aanzienlijk minder olie nodig hebben. Gebakken voedsel in de lucht heeft bijvoorbeeld misschien maar één theelepel olie nodig, wat slechts 40 calorieën toevoegt. Daarentegen voegt slechts één eetlepel olie die tijdens het frituren in voedsel wordt opgenomen ongeveer 120 calorieën toe. Daarom kan het ruilen van gefrituurd voedsel voor gefrituurd voedsel helpen bij gewichtsbeheersing.

Zodra je de olie erin hebt gedaan (meestal ongeveer een eetlepel ervan), verspreidt de heteluchtfriteuse druppels van de olie met de hete lucht, wat het voedsel de knapperigheid en verbeterde smaak geeft die je kent van frituren. Wanneer je de pan, frituurmand en een eventueel accessoire in je gootsteen of vaatwasser plaatst, zul je zien dat XXL heteluchtfriteuse veel ruimte nodig heeft. Uit mijn ervaring hebben goedkopere luchtfriteuses van mindere kwaliteit meer tijd nodig om voedsel te bereiden in vergelijking met heteluchtfriteuses van hogere kwaliteit van Philips. Ter vergelijking: Stephanie Pixley, plaatsvervangend voedselredacteur van America's Test Kitchen, ontdekte dat spruitjes lucht-friteusvriendelijk zijn door voldoende vocht vast te houden.

Je ziet niet echt het voordeel van de gezondheidsvoordelen in en wilt niet alle extra mogelijkheden van een heteluchtfriteuse benutten. Als je je afvraagt of heteluchtfriteuses slechts een gimmick zijn, wees gerust, dit keukengereedschap kookt veel meer dan frites en fingerfoods. Zoals ik al zei, bedenk van tevoren waar je je heteluchtfriteuse wilt plaatsen en controleer of er een stopcontact in de buurt is. Simply Recipes raadt aan een alternatief voor olijfolie te gebruiken bij het frituren aan de lucht, omdat andere oliën een lager rookpunt hebben.

Net zoals hamburgers de neiging hebben om goed gedaan te eindigen in een heteluchtfriteuse, vinden steaks ook moeite om er een perfecte medium-rare uit te komen. B) bij gebruik, open de ramen of investeer in een HEPA-luchtfilter van hoge kwaliteit, aangezien sommige (gelukkig niet alle) PFAS-chemicaliën vluchtig zijn en in de binnenlucht kunnen komen. Een nadeel van het gebruik van de vaatwasser is dat de onderdelen van een heteluchtfriteuse vrij groot zijn, dus je hebt een vrij grote vaatwasser nodig zodat je voldoende ruimte hebt. De aantrekkingskracht van heteluchtfriteuses is het knapperige eten en er is een beperkte categorie recepten die mensen erin zullen maken, vergeleken met andere apparaten die meer veelzijdigheid bieden.

Het smelten van een klassieke gegrilde kaas of het maken van zelfgemaakte jalapeño-poppers in een heteluchtfriteuse kan problemen veroorzaken. Hoewel het voedsel niet al die olie opneemt, kan het gebruik van een heteluchtfriteuse het totale vetgehalte aanzienlijk verminderen. Je kunt het geluid van een ingeschakelde heteluchtfriteuse vergelijken met het geluid van een föhn, een stofzuiger of een afzuigkap. .