Waarom worden heteluchtfriteuses teruggeroepen?

Volgens een bericht van de Amerikaanse Consumer Product Safety Commission donderdag, kunnen sommige friteuses oververhit raken en een potentieel brandgevaar vormen. Best Buy, die de producten verkocht, zegt dat het meer dan 100 meldingen heeft ontvangen van oververhitting in de VS en Canada. Meer dan 700.000 luchtfriteuses in de VS, S. en Canada worden teruggeroepen nadat verschillende mensen meldden dat de apparaten in brand vlogen of smolten, waardoor ten minste één kind gewond raakte.

De terugroepactie omvat 772.000 Insignia heteluchtfriteuses en heteluchtfriteusovens verkocht bij Best Buy, kondigde de Amerikaanse Consumer Product Safety Commission (CPSC) donderdag aan. De elektronicawinkel ontving meer dan 100 rapporten van Noord-Amerikaanse klanten waarin stond dat hun heteluchtfriteuse of heteluchtfriteuse ovens in brand waren gevlogen, verbrand of gesmolten. De apparaten resulteerden in zeven gevallen van kleine materiële schade en twee verwondingen, waaronder een blessure aan het been van een kind, meldde CPSC. De commissie heeft geen specifieke details verstrekt over de omvang van de schade.

De merknaam Insignia staat aan de boven- of voorkant van elke eenheid en aan de onderkant is een beoordelingslabel te vinden met het merk en modelnummer, voegde de commissie eraan toe. De laatste terugroepactie markeert niet de eerste keer dat een heteluchtfriteusproduct in vlammen opgaat. In november, een vrouw plaatste een virale video van haar verbrande kookplaat nadat een heteluchtfriteuse gekocht van Costco explodeerde terwijl ze probeerde een hasjbruin te maken. Maanden eerder waarschuwde een 4-jarig meisje haar ouders toen ze merkte dat de heteluchtfriteuse van haar familie in brand was gevlogen nadat haar vader kipnuggets en frietjes had gemaakt.

De vader van het kind reageerde door de heteluchtfriteuse met zijn blote handen te pakken en in hun zwembad te gooien, meldde Newsweek eerder. De kachel van de familie werd echter volledig verwoest door de brand. Omdat heteluchtfriteuses elk oppervlak waarop ze zitten kunnen verwarmen, wordt geadviseerd om de apparaten nooit op of in de buurt van een heet gas- of elektrische brander of in een verwarmde oven te plaatsen, volgens de veiligheidshandleidingen van het product. Newsweek nam contact op met Best Buy voor meer commentaar.

Best Buy heeft meer dan 635.000 heteluchtfriteuses en heteluchtfriteusovens teruggeroepen vanwege brand- en brandgevaar veroorzaakt door mogelijke oververhitting. Nu zegt Best Buy dat bepaalde modellen van zijn Insignia-heteluchtfriteuses en heteluchtfriteusovens te heet kunnen worden, wat potentiële brand- en brandgevaar oplevert. De consument mag de teruggeroepen heteluchtfriteuses en heteluchtfriteusovens niet terugsturen naar een Best Buy-winkel voor terugbetaling. Als u thuis een Insignia-heteluchtfriteuse heeft, kunt u het modelnummer controleren voordat u deze opnieuw gebruikt.

Consumenten worden aangemoedigd om te stoppen met het gebruik van de teruggeroepen heteluchtfriteuses en heteluchtfriteusovens, en Best Buy biedt restituties voor winkelkrediet aan die in de winkel of online kunnen worden gebruikt. De heteluchtfriteuses en heteluchtfriteusovens hebben kookkamercapaciteiten variërend van ongeveer 3,4 tot 10 liter, en plastic of plastic en roestvrijstalen behuizingen in zwarte en roestvrijstalen afwerkingen. U kunt alle modelnummers bekijken en foto's van getroffen heteluchtfriteuses bekijken op de terugroepingssite van Best Buy Insignia. Op donderdag 21 april kondigde de Consumer Product Safety Commission (CPCS) de terugroepactie aan van heteluchtfriteuses en ovens van Insignia vanwege bezorgdheid dat de eenheden brandgevaar vormen.

Sommige modellen heteluchtfriteuses en luchtfrituurovens van Best Buy worden teruggeroepen vanwege het risico op oververhitting. Deze terugroepactie van de heteluchtfriteuse omvat 635.000 Insignia Digital Air Friteuses, Insignia Analog Air Friteuses en Insignia Digital Air Fryer Ovens verkocht in de U. Consumenten en 36 rapporten van Canadese consumenten van de heteluchtfriteuse of heteluchtfriteusovens die in brand vliegen, branden of smelten.