Hoe heteluchtfriteuse versus heteluchtoven?

Convectiekoken maakt gebruik van een ventilator, een uitlaatsysteem om de luchtstroom te regelen en een verwarmingselement dat samenwerkt om uw voedsel te verwarmen. Een heteluchtfriteuse is een klein, cilindrisch huishoudapparaat op het aanrecht met een geventileerde verwarmingsmand die gelijkmatig filtert in hete lucht. Het apparaat is qua grootte vergelijkbaar met een koffiezetapparaat. Heteluchtfriteuses en heteluchtovens zijn zeer vergelijkbare apparaten.

Ze werken allebei door hete lucht te laten circuleren met een ventilator, waardoor voedsel een gelijkmatiger, vaak knapperige afwerking krijgt. Het belangrijkste verschil komt neer op de grootte. Omdat heteluchtfriteuses kleiner zijn, worden ze sneller warm tot een intensere hitte. Als je voor een of twee kookt of het niet erg vindt om in batches te koken, gebruik dan een heteluchtfriteuse.

Maar als je voor een menigte kookt, is het gemakkelijker en handiger om een heteluchtoven te gebruiken. Zowel heteluchtovens als heteluchtfriteuses gebruiken een ventilator om warmte te laten circuleren en daarom voedsel te koken. Heteluchtfriteuses zijn kleiner dan convectieovens, en de grootte van de heteluchtfriteuse speelt een grote rol in kooktijden en knapperigheid. Heteluchtfriteuses en convectieovens bereiden beide voedsel sneller dan traditionele ovens door te vertrouwen op een ventilator om hete lucht te laten circuleren.

Heteluchtfriteuses koken echter nog sneller dan convectieovens dankzij de plaatsing en grootte van hun ventilatoren, naast vele andere factoren die we hieronder behandelen. Heteluchtfriteuses en heteluchtovens zijn uitstekende keukenapparatuur die elk gerecht kan upgraden. Evenzo gebruiken de twee circulerende, hete lucht verdeeld door een ventilator om voedsel gelijkmatig te koken. Hoewel de heteluchtfriteuse een geventileerde mand heeft en over het algemeen kleiner is, heeft het voedsel de neiging gelijkmatiger te koken en knapperiger te worden.

In een heteluchtoven kun je meer voedsel koken omdat het oppervlak van een velpan groter is). Voor een heteluchtoven kookt het eten gelijkmatig, maar voedsel wordt niet zo knapperig als een heteluchtfriteuse (via The Spruce Eats). Je kunt een heteluchtfriteuse dus zien als een kleinere, draagbare heteluchtoven. In plaats van eruit te zien als een broodroosteroven, zoals de meeste convectieovens op het aanrecht doen, heeft de heteluchtfriteuse een emmer met een verwijderbare mand die je eruit kunt trekken.

Deze zit direct bovenop een ventilator, die hete lucht uit het verwarmingselement laat circuleren. Als gevolg hiervan circuleren beide apparaten hete lucht rond de maaltijd, wat resulteert in een convectiestroom die het voedsel gelijkmatig kookt of bakt. Merk op dat hoewel veel ovenbereiken een convectie-instelling bieden, we voor deze discussie alleen convectieovens op het aanrecht vergelijken met heteluchtfriteuses. De kracht van de lucht brengt dus meer warmte over naar het oppervlak van het voedsel, zodat het meer knapperigheid produceert dan een gewone oven (maar nog steeds veel minder dan een echte frituurpan).

Ten tweede zorgt het kleine formaat van de heteluchtfriteuse ervoor dat de lucht sneller kan bewegen, wat betekent dat hij sneller voorverwarmt, voedsel sneller kookt en beter voedsel opfrist. De belangrijkste verschillen tussen een heteluchtfriteuse en een heteluchtoven komen neer op hoeveel olie u gebruikt en de verwarmingsmethoden. Of je nu gebakken goederen wilt maken, je favoriete bereide diepvriesproducten wilt opwarmen of zelfs restjes wilt opwarmen, de heteluchtfriteuse kan het vrijwel allemaal doen. Heteluchtfriteuses circuleren hete lucht rond uw voedsel op dezelfde manier als een heteluchtoven, ze worden aangedreven door een kleine ventilator, behalve in een kleinere ruimte.

Het belangrijkste verschil tussen een heteluchtfriteuse en een heteluchtoven ligt in de grootte, waarbij een heteluchtoven over het algemeen meer ruimte heeft om grotere hoeveelheden voedsel in één keer te koken (e. Of je nu overweegt te investeren in een heteluchtfriteuse, of je hebt er al een, je hebt waarschijnlijk enkele vragen. Ingenieurs waren op jacht geweest naar een nieuw type oven dat zou kunnen wedijveren met een friteuse in hoe gelijkmatig het warmte verdeelde en intens het voedsel knapperig maakte. Convectieovens gebruiken ook uitlaatsystemen om lucht en ventilatoren te verwijderen om lucht in de oven te laten circuleren, volgens Home Appliance Hero.

Bij gewoon bakken wordt je eten minder knapperig, omdat bakken kookt door je eten te omringen met hete lucht en lucht niet zo goed een warmtegeleider is als olie. Maar vanwege die gaten waar we het over hadden, zou de heteluchtfriteuse je eten een frituurachtige textuur moeten geven. Zelfs als het volgens de instructies wordt gebruikt, moet u bij het koken van frites of uienringen in een heteluchtfriteuse regelmatig de mand schudden om ervoor te zorgen dat alle frietjes of ringen gelijkmatig koken. Vanwege hun vermogen om voedsel gelijkmatiger en sneller te bereiden in vergelijking met traditionele ovens (geen rotatie vereist), zijn convectieovens al jaren nietjes voor chef-koks, bakkers en zelfs serieuze thuiskoks.

Sommigen geven de voorkeur aan het kleine formaat van een heteluchtfriteuse, terwijl sommigen alle kookopties en mogelijkheden willen die bij een heteluchtoven worden geleverd. .