Waarom zijn heteluchtfriteuses giftig?

Veel heteluchtfriteuses hebben kookmanden met antiaanbaklaag. Dit materiaal, vaak bekend als teflon of antiaanbaklaag, is meestal gemaakt van een PFAS-chemische stof, PTFE. Bij verhitting bij normale kooktemperaturen kan PTFE-gecoate kookgerei verschillende gassen, chemicaliën en dampen afgeven die milde tot ernstige toxiciteit vertonen. Deze antiaanbakstof is polytetrafluorethyleen (PTFE) en is te vinden in veel producten, van kookgerei tot consumentenverpakkingen.

Het is aangetoond dat het bij sommige mensen griepachtige symptomen veroorzaakt, ook wel rookkoorts genoemd. Het is ook bekend dat de dampen van PTFE schadelijk zijn voor vogels en de dood kunnen veroorzaken. Frituren van voedsel in olie kan gevaarlijke stoffen veroorzaken, zoals acrylamide. Deze verbinding vormt zich in bepaalde voedingsmiddelen tijdens kookmethoden op hoog vuur, zoals frituren.

Om te controleren of uw heteluchtfriteuse veilig te gebruiken is, moet u ervoor zorgen dat deze niet is gemaakt van schadelijke kunststoffen zoals polyethyleentereftalaat. Kunststoffen bevatten schadelijke chemicaliën die kunnen interageren met ons endocriene systeem. Deze kunststoffen stoten bij verhitting schadelijke chemicaliën uit, wat gebeurt wanneer u uw heteluchtfriteuse gebruikt. Doe onderzoek naar giftige en niet-giftige heteluchtfriteuses die veilig zijn om in te koken.

Deze kookmethode verkleint eigenlijk je kans op ziektes, zoals kanker. Als u regelmatig een heteluchtfriteuse gebruikt in plaats van in olie te koken, verbruikt u minder acrylamideverbindingen. Deze verbindingen worden gevormd wanneer voedsel in olie wordt gekookt. Ze houden verband met het veroorzaken van vele vormen van kanker.

Door over te schakelen van koken met olie naar koken met lucht, elimineert u deze verbindingen en eet u veiliger voedsel. Heteluchtfriteuses zijn op de markt gebracht als gezonder dan frituren, maar er zijn enkele kanttekeningen. Luchtgefrituurd voedsel kan nog steeds ongezonde transvetten bevatten als de olie om te beginnen niet gezond genoeg is. Heteluchtfriteuses zijn een relatief nieuw apparaat dat is ontworpen als alternatief voor conventioneel frituren.

Er zijn een paar manieren waarop frituren in de lucht de voedingswaarde van voedsel kan beïnvloeden en uw risico op kanker kan beïnvloeden. Heteluchtfriteuses gebruiken minder olie, waardoor de noodzaak voor het opnieuw opwarmen van olie wordt vermeden en de hoeveelheid acrylamidechemicaliën die worden geclassificeerd als kankerverwekkende stoffen van groep 2A die worden geproduceerd, kunnen beïnvloeden. Luchtfrituren en frituren verschillen in de hoeveelheid gebruikte olie, en het gebruik van olie (vooral opgewarmde olie) roept enige zorgen op met betrekking tot de gezondheid. Langere kooktijden kunnen echter ook leiden tot een verhoogde vorming van kankerverwekkende stoffen.

We zullen verschillende factoren bekijken waarmee rekening moet worden gehouden bij het wegen van luchtfrituren als kookmethode. Nee, heteluchtfriteuses zijn niet giftig. De heteluchtfriteuse biedt de gebruiker een veelzijdige toolset die kan worden gebruikt om een heleboel gezonde alternatieven te maken die kunnen helpen bij het afvallen en het bereiken van een gezondere levensstijl - zonder de heerlijke smaak van gefrituurd voedsel op te geven. De vorming van potentieel schadelijke stoffen vindt vaak plaats wanneer voedsel gedurende lange tijd bij hoge temperaturen wordt gekookt - wat niet gebeurt in de heteluchtfriteuse.

Black+Decker Crisp 'N Bake Air Fry aanrechtoven zonder voorverwarming (gecoat met antiaanbaklaag). Deze gadget is een heteluchtfriteuse, luchtgebraden, luchtbraden, bakken, bagel, toast, dehydrator en warm houden - alles in één apparaat. Natuurlijk is frituren aan de lucht gezonder dan traditionele friteuses als je iemand bent die veel gefrituurd voedsel eet. Makers van heteluchtfriteuses adverteren dit apparaat als een manier om gefrituurd voedsel te maken en ervan te genieten zonder de nadelige gezondheidseffecten van in olie gefrituurd voedsel.

Volgens het onderzoek dat is gedaan, bijvoorbeeld wanneer je je voedsel aan de lucht braadt in plaats van frituren in olie; dan is er ongeveer 90% vermindering van acrylamide aanwezig. Niet alleen loopt het frituren aan de lucht nog steeds het risico acrylamiden te creëren, maar polycyclische aromatische koolwaterstoffen en heterocyclische amines kunnen het gevolg zijn van alle koken op hoog vuur met vlees. Merk op dat sommige van deze heteluchtfriteuses hybriden zijn en dat een multi-kookapparaat wordt gecombineerd met een snelkookpan, grill of broodroosteroven. Ik heb geen fornuis, (wat prima is), maar ik heb mijn heteluchtfriteuse elektrische koekenpan, crockpot, magnetron en alle gebruikelijke kleine keukenapparatuur.

Hoewel veiligheidsmaatregelen zeker nog steeds nodig zijn bij het frituren aan de lucht, is de verminderde behoefte aan olie een voordeel. Bij aankoop van een heteluchtfriteuse kan het slim zijn om het product te onderzoeken om er zeker van te zijn dat het geen giftige materialen bevat. Andere methoden, zoals frituren en koken, kunnen voedingsstoffen niet zo effectief vasthouden als de heteluchtfriteuse kan. De meeste heteluchtfriteuses en gerechten doen het goed zonder olie, maar een enkele eetlepel kan de heteluchtfriteuse helpen nog betere resultaten te behalen.

Ik moet gewoon delen dat ik dol ben op mijn heteluchtfriteuse en dat het het apparaat is dat ons heeft geholpen om op lange termijn gezond te blijven eten. Dit lijkt misschien veel informatie, maar het zou slim zijn om dit achter in je hoofd te houden als je van plan bent de heteluchtfriteuse regelmatig te gebruiken. .